• Κατσίκι γεμιστό με ρύζι συκωταριά ψιλοκομμένη και μπαχαρικά "λαμπριανός"
  • Ντολμάδες, με αμπελόφυλλο, λάχανο ή κολοκυθοανθούς.
  • Ραντιστά, φακές με ψιλοτριμμένο ζυμάρι και ξύδι.
  • Λαζάνια χειροποίητα με γέμιση χλωρής και ζαφωρά.
  • Αστακομακαρονάδα.
  • Πουγκιά, τυροπιτάκια με κοπανιστή και μέλι ή χλωρή.
  • Δίπλες και ξεροτήγανα.
  • Διάφορα παραδοσιακά τυριά, χλωρή, λαδοτύρι, ανθότυρο, κοπανιστή.
  • Κιτρονοκούλουρα.
  • Λαμπρόπιτες με χλωρή και ζαφωρά.
  • Εκλεκτό μέλι του νησιού με εκπληκτική γεύση και άρωμα από θυμάρι.