Στις 2 Φεβρουαρίου, το πανηγύρι της Παναγιάς της Φλεβαριώτισσας το οποίο αποτελεί το χειμερινό ραντεβού των Αστυπαλαιωτών. Είναι ημέρα συνάντησης που γιορτάζεται με γλέντι, παραδοσιακούς χορούς, φαγητό και άφθονο κρασί.

Το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού γίνεται το Δεκαπενταύγουστο στην Παναγιά την Πορταϊτισσα (τριήμερο 14-16 Αυγούστου). Το πρώτο βράδυ, παραμονή της Παναγίας, μετά τον εσπερινό, γίνεται γλέντι στον περίβολο της εκκλησίας. Ανήμερα, έξω από την εκκλησία, μαγειρεύουν συνήθως "λαμπριανό" (αρνί γεμιστό). Καλεσμένοι όλοι οι επισκέπτες και φίλοι του νησιού.

Την επομένη, τα "κουκάνια" - διοργανωτές ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός- με αγώνες κολύμβησης, "γιαουρτοτάισμα" (με δεμένα μάτια ταΐζει ο ένας τον άλλον γιαούρτι) και "πετεινό" -δένουν έναν ψεύτικο πετεινό στην άκρη μιας ξύλινης κολόνας που έχουν αλείψει με γράσο. Ο συναγωνισμός έγκειται στο ποιος θα φτάσει πρώτος στον κόκορα, περπατώντας επάνω στο γράσο!

Στις 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτισσας και των λειψάνων του οσίου Ανθίμου στη Χώρα με κατάληξη στο Δήμο και από εκεί στο σπίτι του "γιορταστή", όπου γίνεται αγιασμός και στη συνέχεια γλέντι. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου γίνεται το πανηγύρι της Παναγιάς του Θωμά στο Βαθύ, όπου προσφέρεται φαγητό και κρασί. Ακολουθεί γλέντι με νησιώτικους χορούς. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου το πανηγύρι της Παναγιάς της Πουλαριανής με πολύ γλέντι και χορό. 

Στις 26 Οκτωβρίου Αγίου Δημητρίου στη Μαλτεζάνα όπου μετά τη λειτουργία ακολουθεί γλέντι και χορός. 

Στις 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονα.

Στις 6 Αυγούστου του Σωτήρα Χριστού, πάνω στο φράγμα, όπου και εδώ μετά τη λειτουργία ακολουθεί γλέντι και χορός.